7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Salesforce: Προχώρησε στη πώληση ομολόγων αξίας 8 δισ. δολαρίων

Salesforce: Προχώρησε στη πώληση ομολόγων αξίας 8 δισ. δολαρίων
Shutterstock

Η Salesforce ολοκλήρωσε την πώληση ομολόγων ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εφαρμογή messaging για χώρους εργασίας Slack (Slack Technologies Inc), επιχειρώντας να αυξήσει το «αποτύπωμά» της στον χώρο της τηλεργασίας και να βρεθεί σε καλύτερη θέση απέναντι στην ανταγωνίστρια Microsoft.

Το μεγαλύτερο ομόλογο που εξέδωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει διάρκεια 40 ετών και αποφέρει 95 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Salesforce εντάσσεται στις εταιρείες που εκδίδουν χρέους καθώς το κόστος δανεισμού παραμένει φθηνό. Η προστιθέμενη αγοραστική δύναμη βοηθά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μάρκ Μπένιοφ να χρηματοδοτήσει μια προσπάθεια επέκτασης πέρα από τους εμπόρους και τους εκπροσώπους λογαριασμών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Salesforce για τη διαχείριση πελατών.

Όπως ανέφεραν οι  Financial Times, η συμφωνία μαμούθ της Salesforce με τη Slack υπογραμμίζει την αυξανόμενη ενοποίηση στον τομέα λογισμικού cloud, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τις ψηφιακές υπηρεσίες, που συχνά πληρώνονται μέσω τακτικών συνδρομών, αντί της απλής πώλησης λογισμικού.