Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 09:03

-A +A

Süddeutsche Zeitung: «Πόλεμος χάκερ στο Αιγαίο»

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 09:03
Süddeutsche Zeitung: «Πόλεμος χάκερ στο Αιγαίο»
-A +A

Την Παρασκευή οι ιστοσελίδες του υπ. Εξωτερικών και της Βουλής των Ελλήνων δεν ήταν διαθέσιμες, με Τούρκους χάκερ να αναφέρουν ότι εξαπέλυσαν κυβενοεπίθεση σε συτές τις ιστοσελίδες, όπως και σε εκείνη της ΕΥΠ αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο λόγος για την επίθεση των Τούρκων χάκερ, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους σε σελίδα του facebook 'Στρατιώτες του Φοίνικα' είναι η διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως Έλληνες χάκερ απάντησαν στην τουρκική κυβερνοεπίθεση, «χτυπώντας» διαδικτυακά «τουλάχιστον δέκα τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων της μυστικής υπηρεσίας και του τουρκικού υπ. Εξωτερικών».

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, η SZ τονίζει στο ρεπορτάζ της πως «δεν είναι η πρώτη φορά που χάκερ και από τις δύο χώρες επιδίδονται σε εικονικές αψιμαχίες. Ωστόσο, η τελευταία διαμάχη λαμβάνει μια νέα διάσταση και συμβαίνει εν μέσω εξαιρετικών εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ. Μάλιστα ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν υποθέσεις ακόμη και για 'κίνδυνο πολέμου».

«Κατηγορούν την Τουρκία ότι ακολουθεί μια νέα επιθετική εξωτερική πολιτική», αναφέρει η SZ, κάνοντας στη συνέχεια εκτενή αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, από τις εντάσεις στο πεδίο της αναζήτησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο, μέχρι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τη χάραξη θαλάσσιων συνόρων, που υπεγράφη τον Νοέμβριο και τις πολιτικές και διπλωματικές αντιδράσεις που αυτή προκαλεί μέχρι σήμερα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα