8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Σ. Πέτσας για αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Ήταν σε γνώση Τσίπρα οι δοσοληψίες Παππά;

Σ. Πέτσας για αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Ήταν σε γνώση Τσίπρα οι δοσοληψίες Παππά;

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πετάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή τη νέα κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες και την χρηματοδότηση από την CCC προκειμένου να στηθεί η εφημερίδα Documento.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον ρωτά αν γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του συνεργάτη του και πρώην υ. Επικρατείας Ν.Παππά, ο οποίος εμφανίζεται ως ο «ιθύνων» νους, με βάση τουλάχιστον τις καταγγελίες του τότε «εθνικού εργολάβου» και τον καλεί να τον αποπέμψειαπό την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο « πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα». «Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε «μαγαζί» με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει ότι ο Χ. Καλογρίτσας «υποστήριξε ότι τον προσέγγισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, προκειμένου να λειτουργήσει για λογαριασμό τους στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Επικαλείται την χθεσινή του κατάθεση, λέγοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας «υπογράμμισε πως διεκπεραίωνε εντολές της κυβέρνησης Τσίπρα» και ότι ο κ. Παππάς τον καθησύχαζε διαβεβαιώνοντας ότι από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια, αλλά και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που απαιτούσε ο διαγωνισμός».

Επανέλαβε, επίσης, αναφέρει ο κ. Πέτσας για τον κ. Καλογρίτσα, «όσα έχει ήδη αναφέρει για την πορεία που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν υπαναχώρησε η CCC οπότε, μετά από υπόδειξη του τότε Υπουργού Επικρατείας, δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας».

Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά και απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γνωρίζει ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά; Αν όχι, γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το «Documento» έφτασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο κ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα. Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις του. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον κ. Ν. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.