ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ρωσία: Ο Πούτιν δεν έχει κάνει ακόμα το «ασφαλές» εμβόλιο

Ρωσία: Ο Πούτιν δεν έχει κάνει ακόμα το «ασφαλές» εμβόλιο

Παρότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι και τα δύο ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά και προέτρεψε κράτη να συνάψουν συμφωνία για την προμήθεια τους, ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί.

«Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό και ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να λάβει μέρος στον εμβολιασμό ως εθελοντής. Είναι αδύνατον» απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν θα εμβολιαστεί ο Πούτιν ο οποίος ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου λόγω της ηλικίας του.

«Ο πρόεδρος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μη εγκεκριμένο εμβόλιο» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

O Πούτιν κατά την διάρκεια της 12ης συνόδου κορυφής των χωρών μελών της BRICS, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψη εξήγησε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τις χώρες μέλη της ομάδας BRICS στον τομέα της παραγωγής του Sputnik-V αλλά και στον εμβολιασμό.

Η επιστημονική ομάδα που εξελίσσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως είναι 91,4% αποτελεσματικό, ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα αποτελέσματα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

Η Ρωσία έχει καταγράψει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα έχει ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζει το ιατρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και κρατικούς αξιωματούχου. Ως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν παραχθεί 2,9 εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολικόβα.

Η πρώτη ομάδα εθελοντών άνω των 60 ετών άρχισε τον δοκιμαστικό εμβολιασμό στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Τass.