Ρομά έστησαν μπλόκα και έβαλαν φωτιές για τον θάνατο 18χρονου στη Μεσσήνη

Ρομά έστησαν μπλόκα και έβαλαν φωτιές για τον θάνατο 18χρονου στη Μεσσήνη

Διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις των Ρομά για τον πυροβολισμό και το θάνατο 18χρονου αθίγγανου στην Μεσσηνία, καθώς απέκλησαν με φωτιές τις Εθνικές οδούς από Κόρινθο προς Αχαΐα, Ηλεία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αιτολωακαρνανία και Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Το ίδιο απόγευμα που ανακοινώθηκε η προφυλάκιση του 63χρονου για τον θάνατο του 18χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, εκατοντάδες Ρομά ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, έκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιές, προκαλώντας ένα πραγματικό χάος, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έμεινε κλειστή για τρεις ώρες η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την ελληνική δικαιοσύνη να μην πέσει «στα μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ομάδα ατόμων είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

Το βράδυ στον Ασπρόπυργο, η ομάδα των συγκεντρωμένων μετατοπίστηκε στην οδό ΝΑΤΟ, την οποία απέκλεισαν και στα δύο ρεύματα, πυροβολώντας με καραμπίνες και όπλα στον αέρα.

Νωρίτερα, στην Αττική οι Ρομά άναψαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών όσο και στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών, καθώς και σε άλλες περιοχές των νομών Πελοποννήσου

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη ο 63χρονος τη Μεσσηνία για την υπόθεση του θανάτου ενός 18χρονου, καθώς φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο, την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ενώ όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Διαβάστε ακόμα:

- Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη για τον 18χρονο Ρομά