Reckitt Benckiser: Απαγορεύεται η χορήγηση απολυμαντικών σε ανθρώπους

Reckitt Benckiser: Απαγορεύεται η χορήγηση απολυμαντικών σε ανθρώπους

Η Reckitt Benckiser παρασκευάστρια εταιρεία των γνωστών απολυμαντικών Dettol ξεκαθαρίζει πως τα προϊόντα της δεν πρέπει να χορηγούνται σε ανθρώπους στον απόηχο σχετικών δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Η εταιρεία έσπευσε να ανακοινώσει σήμερα ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της. 

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, που πριν από λίγο καιρό συνιστούσε τη χορήγηση χλωροκίνης σε ασθενείς, δεν δίστασε να προτείνει στους επιστήμονες να ερευνήσουν το ενδεχόμενο θεραπείας μέσω ενέσεων με απολυμαντικό. 

Σημειώνεται ότι αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης, σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται σε ηλιακό φως και θερμότητα, καθώς επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ η ισοπροπυλική αλκοόλη θα μπορούσε να τον σκοτώσει ακόμη πιο γρήγορα.