Ράλι 67% για τις μετοχές της Evergrande Group

Ράλι 67% για τις μετοχές της Evergrande Group

Οι μετοχές της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Evergrande αυξήθηκαν κατά 67% τη Δευτέρα καθώς η εταιρεία συγκέντρωσε σημαντική χρηματοδότηση μέσω μιας νέας πώλησης μετοχών.

Η μετοχή της China Evergrande New Energy Vehicle Group έφτασε ακόμα και τα 50 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ πριν κλείσει στα 45,35 δολάρια.

Η χρηματοδότηση είναι μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας αναθερμαίνεται και η Evergrande θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για την Tesla, καθώς και για εγχώριους αντιπάλους όπως η Nio και η Xpeng Motors.

Πέρυσι, η Evergrande παρουσίασε έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα με την επωνυμία Hengchi, με την ελπίδα να ξεκινήσει την παραγωγή φέτος. 

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία συγκέντρωσε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ μέσω της πώλησης μετοχών σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού διαδικτυακού γίγαντα Tencent και της υπηρεσίας Didi.

Η China Evergrande New Energy Vehicle Group ετοιμάζεται επίσης για μια λίστα στο συμβούλιο καινοτομίας επιστημονικής και τεχνολογικής τεχνολογίας Nasdaq της Σαγκάης ή στην αγορά Star.