7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πτώση Τσέσνα ανοιχτά στη Σάμο - Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες

Πτώση Τσέσνα ανοιχτά στη Σάμο - Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες

Νεκροί ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Σάμου, όπου κατέπεσε το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα, οι δυο επιβαίνοντες - ένας άνδρας και μια γυναίκα - που είχαν ξεκινήσει από το Ισραήλ με προορισμό το ομώνυμο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την διάρκεια της προσέγγισης του στο αεροδρόμιο, ενώ κατά άλλη εκδοχή που μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ προσγειώθηκε, οι επιβαίνοντες πήραν καύσιμα, απογειώθηκε και στη συνέχεια ακούστηκαν δυνατοί θόρυβοι.

Η συντριβή του αεροσκάφους τύπου Cessna 172 συνέβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου στις 8 το απόγευμα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης να τίθεται σε συναγερμό για την εύρεση και διάσωση των επιβαινόντων και στην περιοχή έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, όπου φέρεται να έδωσε το τελευταίο στίγμα το αεροσκάφος, αλιευτικά και Super Puma από τη Χίο που μετέφερε δύτες. 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος έπεσε στην θαλάσσια περιοχή της περιοχής Ποτοκάκι και παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών και το γρήγορο εντοπισμό τόσο του αεροσκάφος, όσο και των δυο επιβατών, οι τελευταίοι ανασύρθηκαν νεκροί.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και διάφορα αντικείμενα.