Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ έξω από την Καβάλα

Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ έξω από την Καβάλα

Στην περιοχή του Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου, 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας, κατέπεσε ουκρανικό αεροσκάφος Αντόνοφ, που σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε εμπορεύματα και είχε απογειωθεί από τη Σερβία με κατεύθυνση την Ιορδανία.

Το αεροσκάφος Antonov-12 ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης στην Καβάλα, δυτικά της οποίας χάθηκε το στίγμα του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις και υπάρχει γενικό μπλακ άουτ.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Meridian Limited φαίνεται ότι είχε βλάβη και έπιασε φωτιά ο ένας από τους τέσσερις κινητήρες του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε 8μελες πλήρωμα, μετέφερε «επικίνδυνο φορτίο» 12 τόνων. Πληροφορίες που μένουν ανεπιβεβαίωτες μιλούν για φορτίο πυρομαχικών.

 Δεν υπάρχει ίχνος ζωής τουλάχιστον στην άτρακτο η οποία κάηκε ολοσχερώς. Άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροτεχνουργοί ανέλαβαν με ειδικό εξοπλισμό την αυτοψία, καθώς το φορτίο 12 τόνων της μοιραίας εμπορικής πτήσης χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και οι αναθυμιάσεις τοξικές.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες και επτά οχήματα, καθώς και με δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.