7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου: Με 1.491 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ξεκινάει η νέα σχολική χρόνια

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου: Με 1.491 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ξεκινάει η νέα σχολική χρόνια
Shutterstock

Με ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη στελέχωση των σχολείων ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καλύφθηκε με τις νέες προσλήψεις των αναπληρωτών το σύνολο των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Καλύφθηκαν 513 θέσεις γενικής και 373 θέσεις ειδικής αγωγής, 102 θέσεις Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 503 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Συνολικά διορίστηκαν 1.491 άτομα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η κάλυψη όλων των κενών «αναδεικνύει τόσο την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, αλλά και την πολύ καλή, τεκμηριωμένη προεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου».

Οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ με αποστολή SMS μηνυμάτων, επιπλέον έχουν κληθεί να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, όπου θα είναι αναρτημένα τα κενά, τις σχολικές μονάδες προτίμησής τους, τη Δευτέρα 30/8. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο στο οποίο θα τοποθετηθούν.

Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, δηλαδή από την 1/9/2021 έως και τις 3/9/2021 στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αναλάβουν υπηρεσία. Η μισθοδοσία ξεκινά από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας στο σχολείο.

Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους αναπληρωτές και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τους Διευθυντές, θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Η έναρξη προϋπηρεσίας για όλους ξεκινά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ