«Πρωτίστως ηθική η έκτακτη επιβράβευση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ»
Κυρ. Μητσοτάκης

«Πρωτίστως ηθική η έκτακτη επιβράβευση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ»

Τις ευχαριστίες του για την απόλυτη προσήλωση των εργαζόμενων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΔΣ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία του προσωπικού επαινώντας την υποδειγματική δουλειά η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι φροντίζει ο ίδιος μέσω των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνει από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η έκτακτη επιβράβευση που θα λάβουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πρωτίστως ηθική, προσθέτοντας πως όταν παρέλθει η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν θα πρέπει να εισέλθει κανείς σε καθεστώς ραστώνης. Αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή μεταρρύθμιση μεταφοράς της πληροφορίας ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμη πιο γρήγορα τα περιστατικά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ΕΚΑΒ, δεν αντιμετωπίζει μόνο τα περιστατικά του κορονοιού, αλλά εξακολουθεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα χρόνια νοσήματα αλλά και για όλα τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν έκτακτης φροντίδας.

Με το ΕΚΑΒ, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος, αλλά να είμαστε έτοιμοι, όπως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε, να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια και αυτήν την πανδημία, η οποία έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «μας έβαλε από πάρα πολύ νωρίς σε κατάσταση συναγερμού, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας- εμείς είχαμε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και κάναμε τέτοιες ασκήσεις, όταν ούτε καν τα πρώτα κρούσματα δεν ήταν ακόμα στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε, «ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει προσωπικό το οποίο να έχει νοσήσει και αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά μέτρα και στην αυστηρότητα με την οποία τα εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας του προσωπικού μας στα ασθενοφόρα και στις αεροδιακομιδές».