Πρώην ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Η οικονομία καταρρέει, δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ

Πρώην ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Η οικονομία καταρρέει, δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ

Το γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο έχουν δαπανηθεί τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για να συγκρατηθεί η πτώση της τουρκικής λίρας επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας Αλί Μπαμπατζάν, υπογραμμίζοντας πως στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, ούτε το ΔΝΤ δεν μπορεί να σώσει την Τουρκία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Haber Turk, ο επικεφαλής του κόμματος Deva δήλωσε πως οι προσπάθειες για την «σωτηρία» του τουρκικού νομίσματος κόστισαν τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Μπαμπατζάν, που από πολλούς θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση της οικονομίας πλέον είναι πολύ άσχημη, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ούτε μία πιθανή παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα σταθεί ικανή να σώσει την τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη και με το φάσμα των κυρώσεων από την ευρωπαϊκή πλευρά ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

AP Photo/Burhan Ozbilici