ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Μείνετε σπίτι αυτά τα Χριστούγεννα

Προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Μείνετε σπίτι αυτά τα Χριστούγεννα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς «δεν αξίζει τον κίνδυνο» να νοσήσουν από τον κορονοϊό.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται μια χρονική περίοδο, όπου η μία χώρα μετά την άλλη στην Ευρώπη, ανακοινώνουν περιοριστικά μέτρα, ενώ στην απεύθυνση σημειώνεται ότι «το ασφαλέστερο πράγμα που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να μείνετε στο σπίτι».

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «υπάρχει ακόμη μια διαφορά μεταξύ του τι επιτρέπεται από τις αρχές σας να κάνετε και του τι πρέπει να κάνετε».

«Έχουμε λίγους ακόμη μήνες θυσίας και και πρέπει να συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα είμαστε συλλογικά υπερήφανοι. Όταν θα κοιτάμε πίσω σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, ελπίζω ότι όλοι θα αισθανθούμε ότι ενεργήσαμε με ένα πνεύμα ανθρωπισμού για την προστασία όσων το έχουν ανάγκη», ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης σημειώνοντας ότι η πανδημία έχει πλήξει τόσο τις οικονομίες όσο και την ψυχική υγεία του κόσμου.

«Από τις ανησυχίες σχετικά με τη μετάδοση του ιού και τον ψυχολογικό αντίκτυπο των lockdown και της αυτοαπομόνωσης, έως τον αντίκτυπο της ανεργίας, των οικονομικών ανησυχιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, το συνολικό αποτέλεσμα της πανδημίας στην ψυχική υγεία θα είναι μακροπρόθεσμο» προειδοποίησε ο  Κλούγκε, συμπληρώνοντας ότι αυτό που προέκυψε είναι μια «αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στην Ευρώπη».

«Οι προκλήσεις της ψυχικής υγείας παραμένουν έντονα στιγματισμένες σε πολλές κοινωνίες. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο φάσμα των προκλήσεων της ψυχικής υγείας θα είναι σημαντική όσο η πραγματικές διαστάσεις της κρίσεις γίνονται πιο ξεκάθαρες. Εξειδικευμένη φροντίδα και υπηρεσίες υποστήριξης χρειάζεται να διατηρηθούν για εκείνους που βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρών ψυχικών προκλήσεων», σημειώνει.

Τέλος, ο ΠΟΥ ενόψει των Χριστουγέννων έδωσε στη δημοσιότητα ένα χιουμοριστικό βίντεο, ώστε να ενισχύσει το μήνυμά του, καθώς σε αυτό οι θεατές καλούνται να μείνουν στο σπίτι όταν είναι δυνατόν, να φορούν μάσκα εάν πρέπει να βγουν έξω, να πλένουν τα χέρια τους και να μένουν σε απόσταση όταν βρίσκονται σε κοινό χώρο.