Πρόεδρος Αξ/κών πυροσβεστικής για Μάτι: Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό τον διάλογο

Πρόεδρος Αξ/κών πυροσβεστικής για Μάτι: Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό τον διάλογο

«Και εγώ δεν πίστευα ούτε στα μάτια μου, ούτε στα αυτιά μου», τόνισε ο  πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Βιντζηλαίος, αναφερόμενος στο ηχητικό ντοκουμέντο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο ακόμη και τώρα που τον έχω ακούσει».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, o κ. Βιντζηλαίος σημείωσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά για ποιο λόγο έγινε ό,τι έγινε από τη στιγμή που υπάρχει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία», για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνανε όλα αυτά. Είμαι εξοργισμένος με αυτές τις πρακτικές».

«Οι Έλληνες πυροσβέστες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει -εκτός από την όποια αποτελεσματικότητα που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας - έχουν αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε για τις ζωές των ανθρώπων, για το κοινό καλό. Αγωνιζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας. Αγωνιζόμαστε εκεί που όλοι φεύγουν», τόνισε ο κ. Βιντζηλαίος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί δίνουμε και τη ζωή μας, έχουμε εκατόμβες νεκρών».

Κληθείς να σχολιάσει τα προσκόμματα στη διάρκεια της έρευνας, «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Από ό,τι ξέρουμε, έχουν πάει στο 199 έχουν πάρει τις συνομιλίες, τους δίσκους έχουν πάρει τα πάντα», σημειώνοντας πως «οτιδήποτε λέει ο καθένας θα το αποδείξει το ορθόν των λεγομένων τους».

Όσον αφορά τον πρώην αρχηγό του Σώματος, ο κ. Βιντζηλαίος τόνισε πως «συνδικαλιστικά είχαμε μια συνεργασία σχετικά καλή όπως με όλους τους αρχηγούς. Δεν μας είχε μιλήσει ποτέ έτσι όπως μίλησε στο συνάδελφο», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «ποτέ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Έλληνας αξιωματικός έχει δώσει έναν όρκο να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, τιμάει τα γαλόνια του».