Προβάδισμα 5% του Μπάιντεν στην «κρίσιμη» Πενσυλβάνια

Προβάδισμα 5% του Μπάιντεν στην «κρίσιμη» Πενσυλβάνια

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν προπορεύεται με 5 μονάδες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η τελευταία έρευνα από το The Trafalgar Group βρίσκει τον Μπάιντεν στο 48% και τον Τραμπ στο 42,7%. Το 2016, ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει την πολιτεία αυτή με 1,3 μονάδες διαφορά από την Χίλαρι Κλίντον στην πρώτη  νίκη υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων από το 1988 στο "προπύργιο" των Δημοκρατικών.

Σημειώνεται ότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία αυτή δείχνουν τον Τζον Μπάιντεν να έχει προβάδισμα. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου CNBC δίνει στον άλλοτε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ προβάδισμα 6% έναντι του Τραμπ την ώρα που η εταιρεία Susquehanna φέρνει τον Μπάιντεν 5% μπροστά από τον αντίπαλο του. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ευρήματα από τις πιο πρόσφατες εθνικές δημοσκοπήσεις για λογαριασμό των Reuters/Ipsos και New York Times/Sienna College δείχνουν διαφορά η οποία μεγαλώνει αντί να μειώνεται ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Ανησυχητικά δε είναι και επιμέρους ποιοτικά στοιχεία όπως π.χ η αποδοχή του Τραμπ στις γυναίκες και στις μειονότητες. Η μεν πρώτη δημοσκόπηση φέρνει τον Μπάιντεν 10 μονάδες μπροστά από τον Τραμπ ενώ η δεύτερη δίνει 14 μονάδες προβάδισμα στον Δημοκρατικό υποψήφιο.