Θεσσαλονίκη: Πορείες αντιεξουσιαστών και εθνικιστών - Επίθεση σε 32χρονο

Πορείες αντιεξουσιαστών και εθνικιστών - Επίθεση σε 32χρονο

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώθηκε και επίθεση από έξι άτομα κατά ατόμου που φορούσε μπλούζα με την ελληνική σημαία και το αστέρι της Βεργίνας.

Συγκεκριμένα, η μία πορεία πραγματοποιήθηκε από μέλη εθνικιστικής οργάνωσης που διαμαρτύρονταν για το μεταναστευτικό. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν με πορεία προς το λιμάνι.

Την ίδια ώρα εξελισσόταν συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον φασισμό από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσιμισκή και με πορεία κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, δέχθηκε επίθεση από έξι άτομα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης ένας 32χρονος που φορούσε μπλουζάκι με την ελληνική σημαία και το αστέρι της Βεργίνας.

Οι δράστες κατάφεραν αρκετά χτυπήματα στον άνδρα, πέταξαν το κινητό του τηλέφωνο στη θάλασσα και τράπηκαν σε φυγή. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Δείτε βίντεο:

Βίντεο: thestival.gr