8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Πολάκης: Θανάση Πλεύρη βρες μια τρύπα να κρυφτείς αν τολμήσεις να απολύσεις

Πολάκης: Θανάση Πλεύρη βρες μια τρύπα να κρυφτείς αν τολμήσεις να απολύσεις
Eurokinissi

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στους υπουργούς, Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας, Θανάση Πλεύρη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε αρχικά στον υπουργό Εργασίας, κατηγορώντας τον ότι είναι «σκληρός, ταξικός νεοφιλελεύθερος και άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

«Από όπου περάσατε αφήσατε πίσω σας στάχτη και μπούρμπερη. Διαβεβαιώνατε ότι εσείς δεν θα αυξήσετε την τιμή του ρεύματος της ΔΕΗ. Αλήθεια, σήμερα δεν σας ενοχλούν οι ψηφοφόροι σας που όταν παίρνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι στα πρόθυρα του εγκεφαλικού;», ανέφερε ο κ. Πολάκης και συνέχισε:

Ο κ. Πολάκης απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΦΚΑ και την κατηγόρησε ότι στόχος της είναι η ακίνητη περιουσία του Οργανισμού που την «έχει βάλει στο μάτι».

Το πιο εγκληματικό που κάνατε είναι ότι βάλατε στο μάτι το ένα δισ. της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ και τώρα ετοιμάζεστε να βάλετε τον κομματικό σας στρατό διώχνοντας τους 680 νέους επιστήμονες που προσλήφθηκαν το 2018 στον ΕΦΚΑ», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Στο σημείο αυτό, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών» ο κ. Πολάκης τον κάλεσε «να μην τολμήσει να προχωρήσει σε καμία απόλυση».

«Θανάση Πλεύρη βρες μια τρύπα να κρυφτείς αν τολμήσεις να απολύσεις κανέναν. Είσαι ο υπουργός των 5,5 μηνών που έχουμε 11.257 νεκρούς όταν επί 18 μήνες είχαμε 7.500 νεκρούς. Αυτή είναι η επιτυχία που κάνατε. Μην τολμήσεις να κάνεις απολύσεις γιατί δεν περισσεύει κανένας και αν το κάνεις εμείς θα τους επαναπροσλάβουμε μόλις αναλάβουμε κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ