Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Αναμένεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Αναμένεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του άτυχου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Πλήθος αστυνομικών αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους την Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται, τόσο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο μαθητής όσο και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας να αναπτυχθούν από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μη γίνουν συγκεντρώσεις. 

Την ίδια στιγμή αναμένεται και απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων για όλη την επικράτεια, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η απαγόρευση συναθροίσεων αναμένεται να επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και θα προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα «κλειδώσουν» το απόγευμα σήμερα, έπειτα από συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, υποστήριξε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου και περίπου 2.000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν τυχόν συγκεντρώσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου».