7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ για θεωρίες περί «φυσιολογικού ορού» στα εμβόλια: «Θα κινηθούμε νομικά»

ΠΟΕΔΗΝ για θεωρίες περί «φυσιολογικού ορού» στα εμβόλια: «Θα κινηθούμε νομικά»

Την οργισμένη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται για το εμβόλιο σε πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες την πρώτη ημέρα εμβολιασμών στη χώρα μας ότι δήθεν ήταν φυσιολογικός ορός. 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗ κ. Μιχάλης Γιαννακός «Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους Πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες, θίγουν επίσης και όσους συναδέλφους εμβολιάστηκαν. Ξαφνικά από ήρωες γίναμε απατεώνες. Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό»

Μάλιστα δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά καθώς «Τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική ευσυνειδησία των συναδέλφων».

Υπενθυμίζεται ότι την δική της απάντηση στους συνωμοσιολόγους και όσους διαδίδουν πως όσοι εμβολιάστηκαν χθες, δεν έκαναν πραγματικό εμβόλιο δίνει η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).

«Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος», αναφέρει η κυρία Πέτρακα.

Παράλληλα σημειώνει ότι «στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δηλαδή» για να καταλήξει στις δηλώσεις της ότι «όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».