Πλεύρης: Έμφαση στην πρόληψη και στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Πλεύρης: Έμφαση στην πρόληψη και στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Με τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου ότι θα στηρίξει την πρόληψη, την πρόσβαση σε νέες θεραπείες και την ανάπτυξη των κλινικών μελετών για τον καρκίνο στην Ελλάδα, άνοιξε τη συνεδριακή ψηφιακή εβδομάδα για τον καρκίνο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με την πρόληψη ανέφερε ότι σύντομα οι πολίτες θα καλούνται με sms για να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, έτσι ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα να διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες για θεραπεία.

Βελτίωση πρόσβασης σε καινοτόμα φάρμακα

 

Παρά τους κλειστούς προϋπολογισμούς και το clawback η κυβέρνηση έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα. Οι διαπραγματεύσεις των τιμών για τα καινοτόμα σκευάσματα είναι μια στρατηγική προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει φέρει ήδη καλά αποτελέσματα σε αγαστή συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ο Θ. Πλεύρης έκανε λόγο για επενδυτικά κίνητρα που θα δοθούν για την ανάπτυξη κλινικών δοκιμών στη χώρα, οι οποίες πέρα από τα οικονομικά οφέλη θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να συμμετέχουν σε αυτές, γεγονός που συμβάλλει στο να έχουν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.