7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Πέτσας: Ένα νέο κύμα της πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία

Πέτσας: Ένα νέο κύμα της πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία
Eurokinissi

Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα νούμερα του εμβολιασμού για το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα λόγω των μεταλλάξεων το τείχος ανοσίας ανεβαίνει στο 80%, σύμφωνα με τους ειδικούς».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν είμαστε σε φάση νέου lockdown, επισημαίνοντας πως «αν υπάρχει νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία»

Για το πρόγραμμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό ο κ. Πέτσας τόνισε ότι τώρα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε περισσότερα εμβόλια και αυξάνεται η δυνατότητα να γίνεται η μεταφορά ασθενών σε εμβολιαστικά κέντρα με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Όπως είπε σε απομακρυσμένες περιοχές κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έκαναν και κατ’ οίκον εμβολιασμούς και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια διαστακτικότητα από ιδιώτες γιατρούς να πάνε σε αποκακρυσμένες περιοχές.

Για τα ραντεβού για εμβολιασμό ο κ. Πέτσας είπε ότι ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός τις τελευταίες10 μέρες, σημειώνοντας ωστόσο, ότι «ο χρόνος είναι αντίπαλος μας σε αυτή την συγκυρία, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

Για την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με απολύσεις ανεμβολίαστων είπε πως μένει στην ανασκευή της δήλωσης στην οποία προχώρησε η ίδια. Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπάρχει πρόβλημα αν στα νοσοκομεία το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί, τόνισε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι «στο μέτρο της αναστολής που προχώρησε η κυβέρνηση δείχνει τον ορίζοντα στους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα υγείας». Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς είπε ότι υπάρχει ανησυχία από γονείς και τόνισε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο. «Το άρθρο 5 είναι σοφό άρθρο και δίνει την δυνατότητα στο ΣτΕ να κρίνει την είναι συνταγματικό και τι όχι», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών είπε ότι «είναι ανησυχητική η εικόνα για τους ίδιους» και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των αντιεμβολιαστών δεν είναι αποτρεπτικό για να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

«Έχουμε συμμάχους και την κοινωνία και την Εκκλησία στην προσπάθεια του εμβολιασμού», σημείωσε ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας ότι «με όσους εχω μιλήσει κανείς δεν είναι απέναντι. Το θέμα των μοναστηριών το βλέπουμε και ψάχνουμε λύσεις».