Περαιτέρω μείωση επιτοκίων ζητά από τη Fed o Ντ. Τραμπ

Περαιτέρω μείωση επιτοκίων ζητά από τη Fed o Ντ. Τραμπ

Την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχολίασε ο Ντοναλντ Τραμπ μέσω twitter, τονίζοντας πως έφτασε «επιτέλους η ώρα να παίξει ηγετικό ρόλο», με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητάει περισσότερη χαλάρωση και μείωση επιτοκίων,

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Η Fed κάνει μειώσεις, αλλά χρειάζεται περαιτέρω χαλάρωση και -κυρίως- να ευθυγραμμιστεί με τις άλλες χώρες/ανταγωνιστές. Δεν παίζουμε με ισότιμους όρους ανταγωνισμού. Δεν είναι δίκαιο για τις ΗΠΑ. Έφτασε επιτέλους η ώρα, η Fed να παίξει ηγετικό ρόλο. Περισσότερη χαλάρωση και μείωση!»

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε κάνει έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων προκειμένου να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από την έξαρση του κορονοϊού επικαλούμενος παραδείγματα άλλων χωρών.

«Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια και δήλωσε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση προκειμένου να αντισταθμίσει την κατάσταση γύρω από τον κορoνοϊό στην Κίνα και την επιβράδυνση» τόνισε μέσω twitter.