Πέντε συλλήψεις για την αδιανόητη «απαγωγή» γυμνασιάρχη στην Πιερία από αρνητές - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Πέντε συλλήψεις για την αδιανόητη «απαγωγή» γυμνασιάρχη στην Πιερία από αρνητές - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά το αδιανόητο πρωινό περιστατικό στην Πιερία, της «σύλληψης» και απαγωγής διευθυντή γυμνασίου από αντιεμβολιαστές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - ο νέος τίτλος που περιφέρουν τελευταίως οι αρνητές-  περνώντας του χειροπέδες και οδηγώντάς τον σιδηροδέσμιο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα!

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης. 

   Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το απίστευτο περιστατικό σε σχολείο της Πιερίας αναδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτα κινούνται και δρουν πλέον –κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα– οργανωμένες ομάδες πάσης φύσεως αρνητών-αντιεμβολιαστών, που φαίνεται πως κάνουν ό,τι θέλουν, περιφρονώντας νόμους, αγνοώντας τα μέτρα και φυσικά τη κοινή λογική.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου είχε δεχθεί επίθεση από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, τα οποία τον πλησίασαν, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Σε κατάσταση σοκ εκείνος, μπήκε στο τμήμα και εξήγησε στους αστυνομικούς τι ακριβώς είχε συμβεί ενώ το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων και καθηγητών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού: Ο τέλειος παραλογισμός αυτό που έγινε

Μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «status», ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας περιέγραψε τον τέλειο αυτό παραλογισμό, λέγοντας ότι «πήγαν και τον συνέλαβαν τον άνθρωπο και τον οδήγησαν στο τμήμα. Σαν απαγωγή. Είναι ο τέλειος παραλογισμός. Με ενημέρωσαν από το σχολείο και πήγα επί τόπου. Ο Γυμνασιάρχης είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν με αυτοκίνητο. Οι θεματοφύλακες φορούσαν κανονικά ρούχα χωρίς διακριτικά», όπως είε ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων περίμενε τον διευθυντή του σχολείου Δ.Χ, στις 7:30 το πρωί και αφου τον καταδίωξε, τον «συνέλαβε» και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» φώναζαν στον διευθυντή του Γυμνασίου ότι «βασανίζει» τα παιδιά. Αλλοι εκπαιδευτικοί που είδαν την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δραστών. Ο γυμνασιάρχης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.