Παυλάκης: Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Χρειάζονται μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα

Παυλάκης: Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Χρειάζονται μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης και στάθηκε συγκεκριμένα στην έξαρση που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει σε Μακλεδονία, Θεσσαλία και Θράκη να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Δ δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η επιδημία όχι μόνο δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά είναι σε πλήρη ανάπτυξη κάτι που σημαίνει πως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί μιας και όπως ανέφερε βρισκόμαστε ακόμα αρκετά πίσω. 

Στη συνέχεια έκανε λόγω για δύσκολο χειμώνα και ανάγκη μείωσεις των κρουσμάτων για να μπορέσουν και οι εμβολιασμένοι  να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δ’  . «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δ. Ο ιός είναι μπροστά.»

Ο γιατρός χαρακτήρισε αηδιαστικό συμβάν τον «μαϊμού» εμβολιασμό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας και επισήμανε πως «από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να υπάρξει άμεση απόλυση για τους εμπλεκόμενους και εισαγγελική έρευνα. Είναι μια κολάσιμη πράξη».