Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, λύθηκε η σύμβαση με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του παιδιάτρου, επικουρικού γιατρού, ο οποίος κατηγορείται με το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του  αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο Θ. Πλεύρης ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να  σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.