Πάνω από 1.000 Ινδοί με κορoνοϊό μετά το ιερό προσκύνημα στον Γάγγη

Πάνω από 1.000 Ινδοί με κορoνοϊό μετά το ιερό προσκύνημα στον Γάγγη

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί βούτηξαν στον Γάγγη ποταμό της Ινδίας την τρίτη ημέρα της γιορτής Κουμπ Μελά, αψηφώντας τους κινδύνους της πανδημίας. 

Μετά το τεράστιο θρησκευτικό φεστιβάλ και αφού ελάχιστοι από τους προσκυνητές φορούσαν μάσκες ή τηρούσαν την απαιτούμενη απόσταση, εκατοντάδες από αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό. 

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ιός εντοπίστηκε σε περισσότερα από 1.000 άτομα σε μόλις 48 ώρες, στην πόλη Χαριντβάρ, η οποία βρίσκεται στην δεξιά όχθη του Γάγγη, όπου γιορτάζεται το Κουμπ Μελά.

Σημειώνεται ότι ξεπεράστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία το όριο των 200.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε μια ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 200.739 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά έτσι το όριο των 14 εκατομμυρίων (έχει πλέον φθάσει τις 14.074.564), την ώρα που σημαντικές ελλείψεις καταγράφονται στα νοσοκομεία σε κρεβάτια αλλά και στην προμήθεια οξυγόνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 1.038 ασθενών με κορονοϊό αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 173.123 νεκρούς μέχρι εδώ.