Πανελλαδική απεργία αύριο των τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική απεργία αύριο των τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας είναι «τρομακτική, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 60%. Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2-3 τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς».

Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών [και] έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να αργούν να παραληφθούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων ζητά προσλήψεις άμεσα μόνιμων τραυματιοφορέων, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ.