Το 96% των νεκρών από 60 ετών και πάνω δεν είχαν εμβολιαστεί
Π. Αρκουμανέας

Το 96% των νεκρών από 60 ετών και πάνω δεν είχαν εμβολιαστεί

Το γεγονός πως από τους θανάτους εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού, ποσοστό μόλις 4% αφορά σε ανθρώπους που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου επισήμανε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας πως αντίστοιχο είναι το ποσοστό και μεταξύ όσων νόσησαν σοβαρά ή νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Αρκουμανέας επανέλαβε πως μόνο ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα μπορέσει να θέσει τέλος στην υγειονομική κρίση και τόνισε πως τα οφέλη των διαθέσιμων εμβολίων υπερτερούν κατά πολύ των όποιων κινδύνων, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

«Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι για τους 60+ και για τους 80άρηδες, που είναι οι ομάδες που μας ενδιαφέρουν, λιγότερο από το 4% από τους συνολικούς θανάτους και από όσους έχουν νοσήσει σοβαρά είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση. Υπάρχει ένα ποσοστό που είχαν το δικαίωμα να πάνε να εμβολιαστούν και δεν πήγαν», ανέφερε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας προανήγγειλε καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, καλώντας όλους τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού στις πλατφόρμες που βρίσκονται σε λειτουργία.