Μεταναστευτικό: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για επίταξη ξενοδοχείων

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για επίταξη ξενοδοχείων

Η επίταξη ξενοδοχείων «είναι ένα όπλο που σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε» δήλωνε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουζάλας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βλέπει σήμερα... διαφορετικά την απόφαση της κυβέρνησης για δέσμευση εκτάσεων όπου θα ανεγερθούν οι νέες κλειστές δομές και να κάνει λόγο για «μη αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «εξετάζει ακόμη και την επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών».

«Η επίταξη είναι ένα όπλο που σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε, έχει νομικά ζητήματα να λυθούν», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον Real FM ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στα hotspots του ανατολικού Αιγαίου, είχε επιτεθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση για τα προσκόμματα που έχει θέσει στο ζήτημα της στέγασης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά.