Ταγίπ Ερντογάν: Όσοι προσπαθούν να μας αγνοήσουν, πλησιάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Όσοι προσπαθούν να μας αγνοήσουν, πλησιάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το γεγονός πως όσοι προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και να επιβάλουν τις θέσεις τους, πλησιάζουν σταδιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επισήμενε στο μήνυμά του για την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα ζήτησε την μεταρρύθμιση του ΟΗΕ, καταλογίζοντάς του την αποτυχία για σταθερότητα σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος, με μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, σημείωσε πως «Όλοι αυτοί που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία, να επιβάλουν τις θέσεις τους και τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, πλησιάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, ζήτησε μεταρρυθμίσεις για έναν αποτελεσματικό και δίκαιο οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, καθώς καταλόγισε αποτυχία στη σταθερότητα σε πολλά μέρη του κόσμου «ειδικά στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Υεμένη και το Αφγανιστάν. Παρά τα ιδανικά, τα Ηνωμένα Έθνη δεν κατάφεραν να προλάβουν συγκρούσεις ή να τερματίσουν αυτές που ήδη ξεκίνησαν».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε και την αναμόρφωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τα πέντε παραδοσιακά μόνιμα μέλη. «Ένα συμβούλιο που η δομή του αφήνει τη μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο έλεος πέντε χωρών δεν είναι δίκαιο, ούτε βιώσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Τ. Ερντογάν σημείωσε ότι η 75η επέτειος δημιουργεί μια ευκαιρία για όλον τον κόσμο. «Ως ανθρωπότητα, αντιμετωπίζουμε πολλές σημαντικές προκλήσεις που επηρεάζουν την υγεία, την οικονομία, την κοινωνική ειρήνη και το μέλλον, και τώρα την πανδημία του κορονοϊού»

«Αντιμετωπίζουμε μια εικόνα όπου 170 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο είναι σε άμεση ανάγκη βοήθειας και προστασίας», κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Turkish Presidency via AP