«Ορόσημο» η συμφωνία για την κορβέτα «Θεμιστοκλής»
Ισραηλινή πρεσβεία

«Ορόσημο» η συμφωνία για την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ισραηλινή πρεσβεία, αναφερόμενη στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής», σημειώνει πως πρόκειται «ορόσημο» σημαντικό έργο, που θα φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες.

«Με υπερηφάνεια και τιμή συγχαίρουμε την ONEX & την Israel Shipyards για αυτό το σημαντικό έργο που φέρνει τις δύο χώρες μας πιο κοντά», αναφέρει συγκεκριμένα η πρεσβεία.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει ορόσημο που θα ακολουθήσει κάποιο άλλο έργο. Προσβλέπουμε στην εφαρμογή του», προσθέτει.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 16 Ιουνίου υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, μιας αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα, και της Israel Shipyards Ltd συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας Θεμιστοκλής.

«Η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας, και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου. Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων», αναφέρει επίσης η αμερικανική εταιρεία.

Συμπληρώνει ότι «η κορβέτα Θεμιστοκλής μπορεί επίσης να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30kn, ενώ περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων».