8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Οικονόμου: Συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για επιπλέον 300 - 400 κλίνες Covid στην Αθήνα

Οικονόμου: Συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για επιπλέον 300 - 400 κλίνες Covid στην Αθήνα

Νέες επιμέρους ρυθμίσεις με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα που διαθέτουν στο Ε.Σ.Υ. από το 10% έως το 15% των απλών κλινών τους για νοσηλείες Covid ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως εξασφαλίστηκαν επιπλέον 300-400 κλίνες Covid, πέρα από τις 300 που έχουν ήδη διατεθεί στην Αθήνα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως ακόμα:

- Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει.

-Στα απλά περιστατικά θα υπάρξει συνδρομή και από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

-Οι μικρότερες ιδιωτικές Κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, θα ενισχύσουν -ύστερα από συνεννόηση που έγινε με το Υπουργείο Υγείας- το Ε.Σ.Υ. με το προσωπικό τους, για να καλύπτονται κενά που παρουσιάζονται εξαιτίας της νόσησης νοσηλευτικού προσωπικού.

-Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ξεκινάει και η επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής στις Περιφέρειες Θράκης, Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Παρά τη ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης «O» οι νοσήσεις -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία - πιέζουν το Σύστημα Υγείας, έως τώρα κυρίως με απλές κλίνες νοσηλείας. Από τις εισαγωγές, όμως, που γίνονται καθημερινά στα νοσοκομεία μας για κορονοϊό, ένα ποσοστό εξακολουθεί να αφορά περιπτώσεις «Δέλτα», με βαρύτερη νόσηση, γεγονός που συντηρεί την πίεση στις Μ.Ε.Θ., ανέφερε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας έτσι και στο Ε.Σ.Υ.- πολύ περισσότερο θα έλεγα για το Ε.Σ.Υ.- είμαστε εδώ, και συνεχίζουμε με μελετημένο σχέδιο, με συγκεκριμένες δράσεις, κάνοντας πάντοτε έγκαιρα τις απαιτούμενες προσαρμογές για να απαντάμε στην δυναμική της πανδημίας όπως χρειάζεται..