Οικονόμου για εξεταστική: Συζήτηση από το 2015 και μετά - Το διαδικαστικό σκέλος θα βρεθεί

Οικονόμου για εξεταστική: Συζήτηση από το 2015 και μετά - Το διαδικαστικό σκέλος θα βρεθεί

«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, εμείς θέλουμε να συζητηθεί η ουσία αυτών που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του λόγους, σε όλο το εύρος της περιόδου από το 2015 και μετά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις.

Επισημαίνοντας πως το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα βρεθεί, υπογράμμισε πως «από την ώρα που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει, από το 2015 και μετά, να δούμε πώς λειτουργεί η υπόθεση κρατικό χρήμα - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - διενέργεια και προβολή δημοσκοπήσεων, νομίζω ότι αν όλοι εννοούμε πως θέλουμε ξεκάθαρα να δούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από το 2015 μέχρι σήμερα, το διαδικαστικό δεν θα είναι πρόβλημα. Θα βρούμε τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να περιφρουρήσουμε και τη θεσμική σοβαρότητα της όλης διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ξεκάθαρα τρία πράγματα: «Είναι σαφές, και από το κείμενο της πρότασης της Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αδυναμία του να παραθέσει πειστικό πολιτικό λόγο για τα μεγάλα, για τα κεφαλαιώδη που συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική ζωή, τον οδηγεί στο να χρησιμοποιεί εργαλεία και ερμηνευτικά σχήματα του παρελθόντος, για να υποδηλώσει την παρουσία του».

«Δεύτερον, είναι σαφές ότι αν υπήρχε μια περίοδος στη χώρα μας, στην οποία επιδιώχθηκε η χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αν υπήρχαν εταιρείες και δημοσκοπήσεις που βρισκόντουσαν σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και με την πεποίθηση των πολιτών, αυτές ήταν κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης. Μπορεί πολύ εύκολα κανείς να το συμπεράνει αυτό αν συγκρίνει συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις σε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα με τα αποτελέσματα των εκλογών», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

«Και τρίτον, είναι σαφές ότι αυτό που αποτυπώνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, οφείλεται στα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Είναι η πολιτική μας αυτή που δημιουργεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τον πρωθυπουργό, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή μας. Είναι το γεγονός ότι οι πολίτες πληρώνουν σήμερα πολύ λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, γιατί αυτή η κυβέρνηση, με τις αλλαγές και με τις μεταρρυθμίσεις της, έβγαλε από τις πλάτες τους βάρη, που φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση», σχολίασε.