Αθ. Δημόπουλος: Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση του κορονοϊού

Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση του κορονοϊού

Στον συνδυασμό παραγόντων που θα οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση του κορονοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, 

«Ελπίζουμε ότι ο κορονοϊός θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορονοϊοί και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσίοδρα μπορεί να έχουμε 20- 30% επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας υγρασίας στην μετάδοση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα, με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση. Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με την γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται, απλά η μεταδοτικότητα της είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κορονοϊούς. Τα ξαδερφάκια του SARS COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά τα μέτρα στις διακοπές και τις παραλίες, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι «η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία».