Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα με καινοτόμες θεραπείες ενισχύει την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας, με μοναδικό στόχο να παραμένει η οριστική της εξάλειψη, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, η οποία αποτελεί για τους πάσχοντες μια ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού.

«Οι πάσχοντες από θαλασσαιμία, με την ψυχική δύναμη που τους διακρίνει, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς. Και φυσικά έχουν πίστη στο ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης, που σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, μεγαλώνει με τους εθελοντές αιμοδότες να χαρίζουν ζωή» , αναφέρει ο Β. Κικίλιας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει αυτόν τον αγώνα ψυχής και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασθενείς έχουν κλινικά συμπτωματική θαλασσαιμία, με την πλειονότητά τους να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις για να επιβιώσουν συνεχίζει ο υπουργός Υγείας και καταλήγει: «Η σημερινή μέρα βρίσκει τους ασθενείς με θαλασσαιμία να έχουν έναν ακόμα αγώνα με την πανδημία της COVID-19. Η θωράκιση των Μονάδων, οι εμβολιασμοί, και η η ατομική υπευθυνότητα αποτελούν τους βασικούς άξονες για την προστασία των ασθενών. Όλοι μαζί κερδίζουμε τη ζωή που μας αξίζει!».