Ο. Τσελίκ: Το παιχνίδι της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία

Ο. Τσελίκ: Το παιχνίδι της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία

Για ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομάρ Τσελίκ, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως το παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία και η Τουρκία δεν θα έχει καμία ευθύνη για αυτό.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος AKP, ο κ. Τσελίκ αναφέρθηκε εκ νέου στην «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ ταυτόχρονα αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε: «Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μπόι της. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε, μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας».

Αναφορικά με την συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρά». Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του Καστελόριζου τονίζοντας ότι «είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί. Δεν θα δεχτούμε να φυλακιστούμε από την Ελλάδα στην Αττάλεια»

«Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην "Γαλάζια Πατρίδα", στην πατρίδα των αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Oruc Reis, το Γιαβούζ και το Barbaros είναι εντός της "Γαλάζιας Πατρίδας" μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο». Ενώ, κατέληξε: «Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε μέσα από τους κωδικούς σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς».

AP Photo/Burhan Ozbilici