7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεο-αγανακτισμένους στις πλατείες

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεο-αγανακτισμένους στις πλατείες

«Εκμεταλλεύεται την κατάσταση και ότι θέλει νεο-αγανακτισμένους στις πλατείες», κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το περιστατικό της αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη και πρόσθεσε πως η υπόθεση διερευνάται μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκμεταλλεύονται την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία» και πως «όλο αυτό το αφήγημα περί αστυνομοκρατίας μοιάζει σαν να θέλουν νέους αγανακτισμένους στις πλατείες εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την ψυχολογική αυτή κόπωση» για να σημειώσει πως το περιστατικό αυτό δεν ακυρώνει τη συνολική εικόνα και τη δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί σε συνθήκες ακραίες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επιτηρώντας τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

«Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι όλοι κουρασμένοι, είμαστε όλοι κουρασμένοι, αλλά  χρειάζεται ψυχραιμία από όλους. Να θυμίσουμε ότι αστυνομικοί δέχονται πολύ συντεταγμένες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια τους και άλλου τύπου επιθέσεις», συνέχισε και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε lockdown με νέα στοχευμένα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν για να μπορέσουμε να βγούμε.

Για να τονίσει πως «και όλα αυτά -και οι διαδηλώσεις και οι πορείες και όσοι καλούν σε αυτές-  υπονομεύουν την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Η κ. Πελώνη ανέφερε ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή στην Βουλή στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, θα αναδείξει την ουσία και  θα προσέλθει με προτάσεις και επανέλαβε ότι το περιστατικό είναι μια ενοχλητική εικόνα και ότι η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται.

Υπενθύμισε δε ότι η Επιτροπή Αλεβιζάτου συστάθηκε με απόφαση αυτής της Κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2019. «Μελέτησε 20 φακέλους περιστατικών και παρέδωσε το πόρισμά της τον Μάιο με περιστατικά που αφορούσαν την περίοδο  2017-2018, δηλαδή πριν την σημερινή Κυβέρνηση. Διατυπώθηκαν προτάσεις σε αυτό το πόρισμα από τις οποίες οι περισσότερες -7 στις 9- έχουν ήδη υιοθετηθεί και προχωρούν».

Επίσης, σημείωσε, «ήταν με νόμο αυτής της Κυβέρνησης που τέθηκε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την διερεύνηση φαινομένων αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και πως επιπλέον, έχει οριστεί ο Συνήγορος του Πολίτη, ως εθνικός μηχανισμός, που διερευνά τέτοια φαινόμενα με αρμοδιότητα να συλλέγει, να αξιολογεί, να καταγράφει τα στοιχεία και να προωθεί καταγγελίες».