7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποτίει φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποτίει φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε χθες, λέγοντας πως ο "αγαπημένος του μπαμπάς" θα του "λείψει πάρα πολύ" και χαιρετίζοντας την "αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία" του στη χώρα του.

"Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα", δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, κάνοντας λόγο για την "αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα" τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

"Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν", ανέφερε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του "σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή".

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε χτες σε ηλικία 99 ετών. Ο Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή στο κάστρο του Γουίνδσορ, ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Πέθανε γαλήνια σήμερα το πρωί στο κάστρο του Γουίνδσορ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ