Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο γήπεδο, η ΑΕΚ στις... εκλογές της ΕΠΟ!

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο γήπεδο, η ΑΕΚ στις... εκλογές της ΕΠΟ!

Για τον Μελισσανίδη προσωπικά, πιο βαριά ήττα από το κυριακάτικο (4/4) 5-1 δεν μπορούσε να γίνει. Η μεγαλύτερη εντός έδρας συντριβή της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, μετά από 50 χρόνια! Πάλι με 5-1, το 1972, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Επαιζαν ακόμη ο Δεληκάρης, ο Υβ, ο Ρομέν, ο Γιούτσος και ο Συνετόπουλος...

Αλλά γιατί προσωπικά; Μα επειδή η συντριβή ήρθε σαν ένα είδος ρεβάνς, ελάχιστες μέρες μετά το θρίαμβο του διδύμου «Τίγρη - Ιβάν» πάνω στον Μαρινάκη στις εκλογές της ΕΠΟ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρήκε την ευκαιρία και διέλυσε κατά κράτος τον έναν από τους δύο αντιπάλους του, όχι στα παρασκήνια και στους διαδρόμους, μα εκεί όπου πραγματικά παίζεται το ποδόσφαιρο: μέσα στο γήπεδο! Ο λόγος; Φρόντισε παράλληλα με τα (ας τα πούμε) «εξωποδοσφαιρικά» του ενδιαφέροντα, να επενδύσει και να χτίσει την ομάδα του με τρόπο που να μην είναι σε θέση οι υπόλοιποι να την ακολουθήσουν.

Δεν περνάει απαρατήρητο ότι στο απέναντι στρατόπεδο, ο διοικητικός ηγέτης δεν άντεξε και έφυγε στο ημίχρονο. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν θέλεις να βλέπεις, καθώς προαισθάνεσαι τη συνέχεια. Και φυσικά ξέρει, πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ούτε από την καρικατούρα «λαϊκού δικαστηρίου» που στήθηκε από τους δύο όλους κι όλους οπαδούς που έκαναν το ντου και ζητούσαν... ευθύνες από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άκουγαν με... σεβασμό και... σε στάση προσοχής όσα έλεγε ο αρχιχουλιγκάνος μπροστά τους!

Κάτι τέτοια συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται χωρίς να φέρνουν σχεδόν ποτέ αποτέλεσμα. Αλλωστε, το μεγάλο αδιέξοδο θα το βιώσει από δω και πέρα η ΑΕΚ, επειδή σε όλο αυτό που έγινε, δεν έχει απάντηση. Κανείς δεν ήταν έτοιμος για τόσο μεγάλη καταστροφή, κανένας δεν διαθέτει το κρύο μυαλό να διαχειριστεί ψύχραιμα τις επιπτώσεις της και καμία λύση δεν βρίσκεται στο συρτάρι.

Η απάντηση του Μαρινάκη ήταν τέτοια, που δύσκολα θα αφήσει και κάθε άλλο αντίπαλο να ανασάνει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αν πράγματι το έβαλε σκοπό να ολοκληρώσει την επίδειξη δύναμης που ξεκίνησε, τότε σειρά θα έχει ο ΠΑΟΚ. Βρίσκεται κι αυτός σε τέτοιο χάλι, όπως έδειξε το 3-0 από τον Παναθηναϊκό, που ίσως και να μην θέλει με τόση ζεστασιά να παίξει, πλέον, εναντίον του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου...