Ο Κέβιν Ντουράντ απολογήθηκε στον ηθοποιό Μάικλ Ράπαπορτ για ομοφoβικό σχόλιο...

Ο Κέβιν Ντουράντ απολογήθηκε στον ηθοποιό Μάικλ Ράπαπορτ για ομοφoβικό σχόλιο...

Η απουσία κόσμου από τα γήπεδα του ΝΒΑ δεν επιτρέπει το συνηθισμένο trash – talking μεταξύ των σταρ της Λίγκας και των διασημοτήτων στις πρώτες σειρές των εξεδρών. Κάποιοι από αυτούς, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ξέχασαν το «χόμπι» της αντιδικίας, μέσω των social media. Ο ηθοποιός Μάικλ Ράπαπορτ αποκάλυψε δημοσίως μία «εκρηκτική» συζήτησή του με ιδιωτικά μηνύματα στην ιστοσελίδα Twitter με τον Κέβιν Ντουράντ, κατηγορώντας τον σταρ του Μπρούκλιν για ομοφοβικά σχόλια εναντίον του...

Ο γνωστός κωμικός και οπαδός των Νιου Γιορκ Νικς είναι συχνά επικριτικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τα σχόλιά του δεν γλίτωσε ούτε ο «KD», που πλέον αγωνίζεται στους συμπολίτες Νετς. Ο Αμερικανός ηθοποιός δημοσίευσε τα μηνύματα, στα οποία ο Ντουράντ χρησιμοποιεί ομοφοβική και άσεμνη γλώσσα, με εκφράσεις μισογυνισμού. «Λαμβάνω απειλές και αηδιαστικά μηνύματα καθημερινά, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως ο Κέβιν θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς. Ο ίδιος με απειλεί, αναφέρει και τη σύζυγό μου και θέλει να παλέψει και μαζί μου! Και υποτίθεται ότι είναι ο αγαπημένος της Αμερικής;»...

Η ιδιωτική συνομιλία τους χρονολογείται από πέρσι και ο Ράπαπορτ δεν εμφάνισε και τα δικά του μηνύματα. Σε μία τοποθέτηση του 51 ετών ηθοποιού, ότι «ο “KD” έχει γίνει σούπερ – ευαίσθητος με τα πάντα», ο Ντουράντ αποκάλεσε τον συνομιλητή του με μία άσεμνη ορολογία του γυναικείου γεννητικού οργάνου, τον αποκάλεσε «“σ...α” που ούτε η γυναίκα σου δεν σε σέβεται», τον προέτρεψε σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις και του ζήτησε τη διεύθυνση του για να τον επισκεφτεί!

Ο δις MVP των Τελικών του ΝΒΑ ως παίκτης και πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των μηνυμάτων και την αυθεντικότητά τους και μάλιστα απολογήθηκε. Ωστόσο, ουσιαστικά «κατήγγειλε» τον Ράπαπορτ ότι δημοσίευσε ιδιωτικές συζητήσεις του και εξήγησε ότι «εγώ και ο Μάικ μιλάμε τρελά και χειρότερα από αυτά κάθε μέρα. Απλώς σήμερα εκνευρίστηκε... Λάθος μου, Μάικ».

Ο 32χρονος Ντουράντ είναι ιδιαιτέρως ενεργός στα social media και έχει βρεθεί και το 2017 στο στόχαστρο, όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιεί ψεύτικους και «καμένους» λογαριασμούς για να υπερασπίζεται τον εαυτό του στην κριτική. Είχε αποκληθεί «ευθυνόφοβος» για την απόφασή του το 2016 να αφήσει την Οκλαχόμα Σίτι και να υπογράψει στους πανίσχυρους Ουόριορς και δεν δίσταζε με ψεύτικα προφίλ να αποκρίνεται σε όσους τον κατηγορούσαν. Σε μία απάντηση με άλλο όνομα, όμως, είχε γράψει «πάψε να μιλάς για μένα» και παραδέχθηκε ότι ήταν «πίσω» από τον λογαριασμό...

Η απολογία του στον Ράπαπορτ ενδεχομένως θα λύσει τη μεταξύ τους παρεξήγηση. Μονάχα που ίσως δεν τον γλιτώσει από μπλεξίματα με το ΝΒΑ. Η αμερικανική Λίγκα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ευαίσθητη σε θέματα διακρίσεων. Τον Απρίλιο του 2011, ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100.000 δολαρίων γιατί αποκάλεσε «αδ...ή» τον διαιτητή Μπένι Ανταμς. Τον Δεκέμβριο του 2015, ο τότε παίκτης των Κινγκς, πρωταθλητής με Σέλτικς και Λέικερς και νυν γκαρντ των Κλίπερς, Ραζόν Ρόντο, αποκλείστηκε για έναν αγώνα λόγω προσβλητικών εκφράσεων στον ρέφερι Μπίλι Κένεντι, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος.

Την Τετάρτη (31/3), πάντως, τιμωρήθηκε και ο Τζίτζι Μπουφόν με αποκλεισμό ενός αγώνα της Γιουβέντους στη Serie A, με την κατηγορία της βλασφημίας... Ο 43χρονος τερματοφύλακας είχε τιμωρηθεί αρχικά με πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή, τον περασμένο Δεκέμβριο και σε ματς με την Πάρμα, έβρισε τον τότε συμπαίκτη του και νυν μέσο της Τζένο, Μανόλο Πορτανόβα.

Η έκφρασή του ακούστηκε ξεκάθαρα λόγω της απουσίας κόσμου από την εξέδρα και η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε με καθυστέρηση μηνών να του επιβάλει και ποινή αποκλεισμού από το επερχόμενο τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο. Ο Μπουφόν έχει αγωνιστεί μόλις πέντε φορές τη φετινή σεζόν, καθώς βασικός παραμένει ο Βόιτσεκ Σέζνι. Μάλιστα, δημοσιεύματα στη χώρα ότι αν δεν κερδίσει πάλι το «Νο1», ή θα αποσυρθεί ή θα μετακομίσει στη Νάπολι!