Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναγράψει την ιστορία με τη Χρυσή Αυγή

Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναγράψει την ιστορία με τη Χρυσή Αυγή

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναγράψει την  ιστορία με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι την ημέρα της καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος, εκείνος επανέφερε τη διχαστική θεωρία των δύο άκρων.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή ενεργοποιεί αντανακλαστικά, καθώς η αριστερά έδωσε μάχες εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι η Χρυσή Αυγή διώχθηκε επί Σαμαρά και φυλακίστηκε επί Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ανιστόρητη προσέγγιση και για «ψυχολογική παγίδα».

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Μανώλη Γλέζου είχε παραδώσει στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Δένδια 32 υποθέσεις με εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας τη δίωξή της, ενώ για την τωρινή καταδίκη είπε ότι αυτή οφείλεται στο αντιφασιστικό κίνημα.

Για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως δεν θα ξεχαστεί η ρητορική του κ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν ήθελε αρχικά να προωθήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πως απειλούσε τη ΔΗΜΑΡ με την οποία συγκυβερνούσε ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…».