Ντ. Τραμπ: Όποιος καταστρέφει αγάλματα ή μνημεία, θα συλλαμβάνεται

Ντ. Τραμπ: Όποιος καταστρέφει αγάλματα ή μνημεία, θα συλλαμβάνεται

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε την προειδοποίηση ότι όσοι καταστρέφουν μνημεία της χώρας ή άλλη ομοσπονδιακή ιδιοκτησία, θα συλλαμβάνονται και θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

Η εν λόγω προειδοποίηση ήρθε, λίγες ώρες αφότου διαδηλωτές, κοντά στον Λευκό Οίκο, αποπειράθηκαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του έβδομου προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζάκσον, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως ο Αμερικανός πρόεδρος που εκδίωξε πολλές φυλές Ινδιάνων αυτοχθόνων. 

Ο Τραμπ διαφώνησε και με την απόσυρση του έφιππου ανδριάντα του προέδρου Θίοντορ Ρούζβελτ, που βρίσκεται μπροστά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, θα αποσυρθεί κατόπιν απόφασης του δημάρχου της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. Το άγαλμα εμφανίζει τον Τέντι Ρούζβελτ έφιππο, μπροστά σε έναν αυτόχθονα της Αμερικής και σε έναν Αφρικανό.

Ο Τραμπ, έγραψε στο Twitter: «Γελοίο, μην το κάνετε!».

Τα παραπάνω έρχονται σε μία περίοδο που ένας μεγάλος αριθμός από τέτοιου είδους αγάλματα, τα οποία αποδίδουν φόρο τιμής στη Συνομοσπονδία των ανταρτών από την εποχή του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, εν μέσω των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

AP Photo/Sue Ogrocki