Ντ. Τραμπ: Κύμα ευχών για ταχεία ανάρρωση από όλον τον πλανήτη

Ντ. Τραμπ: Κύμα ευχών για ταχεία ανάρρωση από όλον τον πλανήτη

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο ίδιος και η σύζυγός του προσβλήθηκαν από κορονοϊό έχει προκαλέσει ένα κύμα ευχών για ταχεία ανάρρωση από όλες τις γωνιές του πλανήτη, κάποιες φορές, ωστόσο, με μια μικρή δόση υπενθύμισης ότι ίσως πρόκειται για «θεία δίκη».

Από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω του Twitter ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που έγραψε «Θερμές ευχές στον Πρόεδρο Τραμπ και την Πρώτη Κυρία. Ελπίζω να έχουν μια ταχεία ανάρρωση», ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έγραψε: «Ευχόμαστε στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Μελάνια Τραμπ ταχεία ανάρρωση. Ο Covid-19 αποτελεί μια μάχη, την οποία όλοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Καθημερινά. Όπου κι αν ζούμε».

Θερμές ευχές απηύθυναν στον Ντόναλντ Τραμπ και ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανομ Γκεμρπεγέσους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τις ευχές του με τηλεγράφημα.

Δεν έλειψαν ωστόσο και κάποια μηνύματα που υπενθυμίζουν την στάση που κράτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος απέναντι στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε: «Αυτό αποδεικνύει ότι ο ιός δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε και αυτούς που τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Πολύ πιο δηκτικός ήταν στο Twitter ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times, που έγραψε: «Ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία πληρώνουν το τίμημα για την προσπάθεια υποβάθμισης της πανδημίας. Τα νέα δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης  στις ΗΠΑ. Θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του Τραμπ των ΗΠΑ, ενώ μπορεί να επηρεάσουν και την επανεκλογή του».