7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Νέος χάρτης ECDC: Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στα «πράσινα»

Νέος χάρτης ECDC: Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στα «πράσινα»

Σε καλύτερη θέση από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. «Πράσινα» τα νησιά του Ιονίου, ενώ μικρή επιδείνωση παρουσίασε η περιοχή της Ηπείρου που έγινε «κίτρινη» σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του ECDC.

Το ECDC ανανεώνει τα δεδομένα της πανδημίας για όλη την Ευρώπη, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κορoνοϊού, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

Στον χάρτη, που παρουσιάζει συνδυαστικά τα παραπάνω δεδομένα από την πανδημία του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο οποίος ανανεώθηκε σήμερα, η Ελλάδα φαίνεται να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Υπενθυμίζεται ότι στον χάρτη έχει προστεθεί το σκούρο κόκκινο χρώμα για τις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο ώστε να υποδειχθεί που ο ιός κυκλοφορεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το σκούρο κόκκινο ισχύει για μια περιοχή όπου το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών υπερβαίνει τα 500 ανά 100.000 άτομα.