Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω Κομισιόν

Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω Κομισιόν

Νέο ράλι σημειώνουν τα ομόλογα των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά τις διαρροές για το πακέτο στήριξης που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί έως το επίπεδο του 1,55%, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου.

Οι πληροφορίες που θέλουν το πακέτο να ανέρχεται σε 750 δισ. ευρώ με τα 500 δισ. ευρώ να αφορούν σε επιδοτήσεις και τα 250 δισ. ευρώ σε δάνεια, δίνουν ώθηση στα ομόλογα των χωρών με υψηλό επίπεδο κρατικού χρέους όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ επαναλαμβάνει τη δέσμευση της ΕΚΤ να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι το QE Πανδημίας θα αυξηθεί, παρέχοντας ένα άτυπο "ταβάνι" στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στην 5ετία, στην 15ετία και στην 20ετία, συνεχίζουν να βρίσκονται χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ιταλικά, ενώ μόνο το ιταλικό 10ετές είναι χαμηλότερα και η απόδοσή του διαμορφώνεται σήμερα στο 1,51%.