ΝΔ: Ψηφιακή συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας για τον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΝΔ: Ψηφιακή συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας για τον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Η συμμετοχή και των ατομικών επιχειρήσεων στον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία απαντάει στην ανάγκη διεύρυνσης των «ενέσεων ρευστότητας» σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υπογραμμίστηκε στην τρίτη κατά σειρά ψηφιακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με εκπρόσωπους των παραγωγικών τομέων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.
 
Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη συμφώνησαν ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα συνεκτικό πλέγμα μέτρων για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η ενίσχυση αφορά ήδη σχεδόν 6 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις καλύπτοντας έτσι περίπου 1 στους 2 εργαζομένους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Άκης Μπάφας, 20.365 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν λάβει μέχρι σήμερα, ενίσχυση από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιστρεπτέας προκαταβολής, του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19 και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.
 
Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίζουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. Οικοδομούμε με σιγουριά το αύριο» που στόχο έχει την αποτίμηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και την καταγραφή επισημάνσεων από τις τοπικές κοινωνίες.
 
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θανάσης Πετραλιάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Γιώργος Καρανίκας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Βασίλης Φεύγας καθώς και τοπικοί βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πρόεδροι των περιφερειακών οργανώσεων και υποψήφιοι βουλευτές. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.