ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ν. Τζανάκης: Αν συμπεριφερθούμε απερίσκεπτα θα «κάψουμε» την απελευθέρωση

Ν. Τζανάκης: Αν συμπεριφερθούμε απερίσκεπτα θα «κάψουμε» την απελευθέρωση

Την προσοχή καταστηματαρχών και καταναλωτών στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εφιστά ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων με αποστολή SMS στο 13032.

«To λιανεμπόριο, εφόσον λειτουργήσει με συχνό testing των εργαζόμενων και οι καταναλωτές σεβαστούν και είναι συνεπείς όσον αφορά την ατομική ευθύνη, δεν συμβάλλει στη μεταδοτικότητα», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Αν συμπεριφερθούμε απερίσκεπτα τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καταναλωτές, τότε θα "κάψουμε" και αυτή την απελευθέρωση της δραστηριότητας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επίφοβο» το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

 «Καταλαβαίνουμε τον προβληματισμό της επιτροπής και είναι ίσως λίγο επίφοβο το άνοιγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν δείτε τους αριθμούς των τριών περιοχών βρίσκονται στην κορυφή της χώρας. Αυτή τη στιγμή η περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο από όλες τις περιοχές. Έχει ξεπεράσει το 700, στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 500, ενώ στην Πάτρα είναι εδώ και καιρό στο 500 με μια περίεργη επιπέδωση της καμπύλης που δεν λέει να πέσει», σχολίασε.

Για το Πάσχα, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι είναι ακόμα νωρίς. 

Όπως επισήμανε, θα μπορούσαν να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις που δεν υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ή οι διανομαρχιακές εφόσον βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επιδημιολογικής εικόνας.