Morgan Stanley: Αναβαθμίζει διπλά την ελληνική αγορά

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει διπλά την ελληνική αγορά

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η Morgan Stanley προχωρώντας στη διπλή αναβάθμιση της σύστασής της σε «overweight» μετά την αναδιάταξη των δεικτών MSCI. Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι η πιο «υπερπουλημένη» στην περιφέρεια EEMEA και ότι οι ελληνικές μετοχές - εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου - προσφέρουν ένα ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι αν υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελέσει σημείο καμπής για την Ευρώπη και θα οδηγήσει σε μείωση του premium κινδύνου σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι μετοχές της περιφέρειας θα είναι οι πρώτες που θα δουν περαιτέρω αναβάθμιση της σύστασης και των τιμών-στόχων.

Για τις ελληνικές τράπεζες, ο οίκος σημειώνει ότι ενώ παραμένει επιφυλακτικός, υπάρχουν ελπίδες να ανακάμψουν και αν παρέμεναν στον δείκτη MSCI Greece θα αναβάθμιζε τη σύσταση σε «neutral».

«Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ελληνικές μετοχές λόγω της μεγάλης έκθεσης της ελληνικής οικονομίας στον τουρισμό εν τω μέσω της κρίσης του κορονοϊού καθώς και λόγω των αμφιβολιών για τη βιωσιμότητα των σχεδίων ανάκαμψής τους. Ενώ και οι δύο αυτοί κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι στο τέλος Μαΐου σημειώθηκε μία σημαντική αλλαγή στη σύσταση του δείκτη MSCI Greece, από κυκλική σε αμυντική, καθώς αφαιρέθηκαν τρεις τράπεζες και η Τιτάν. 

AP Photo/Mark Lennihan