7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μηταράκης: Συμμετείχε σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Αφγανιστάν

Μηταράκης: Συμμετείχε σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Αφγανιστάν
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη, που είχε στο επίκεντρο την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο Αφγανιστάν, μετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και Καρλ Νεχάμερ, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Δανός υπουργός Εσωτερικών, Ματίας Τεσφάιε και ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, Χέλμουτ Τέισμαν, καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών του Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν, δηλαδή δύο όμορων χωρών με το Αφγανιστάν.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι επιπτώσεις των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ως προς την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και τις προσφυγικές ροές, καθώς και η ανάγκη πρόληψης ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Αύριο Τρίτη ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο του Συμβουλίου θα είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις τους στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, συνέρχεται κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, που στήριξαν οι χώρες πρώτης υποδοχής MED 5 (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα), προκειμένου να υπάρξει μία κοινή στάση όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. στη διαχείριση των νέων γεωπολιτικών