Μικτά πρόσημα στην Wall - Απώλειες 200 μονάδων για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στην Wall - Απώλειες 200 μονάδων για τον Dow Jones

Έντονη μεταβλητότητα και μικτά πρόσημα κατέγραψαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, οι ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών που έχασαν την δουλειά τους τον Απρίλιο από την ADP και η Moody's Analytics ενέτειναν το επιφυλακτικό κλίμα και περιόρισαν τις κινήσεις των επενδυτών.

Αναλυτικότερα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως συνολικά 20,2 εκατ. θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα χάθηκαν στις ΗΠΑ μόνο τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως το ποσοστό της ανεργίας έχει ανέλθει περίπου στο 15%.

Η βουτιά στον αριθμό των εργαζομένων που καταγράφονται στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση της ADP αποτελεί ένδειξη ότι τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19 θα αφήσουν βαθιά σημάδια στην οικονομία, παρόλο που σε μεγάλα τμήματα της χώρας άρχισαν να πάλι να λειτουργούν μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 218 μονάδων ή 0,91% και έκλεισε στις 23.664 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο διευρυμένος δείκτης S&p 500 που διαμορφώθηκε στις 2.848 μονάδες, με απώλειες 0,7%.

Στον αντίποδα, κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 8.851 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,51%.

Τέλος, φρένο στον ανοδικό σερί των 5 τελευταίων συνεδριάσεων έβαλε σήμερα το πετρέλαιο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την υπερπροσφορά του εμπορεύματος, ενώ αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με την πληρότητα των αποθηκευτικών χώρων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, τα αποθέματα του αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά περισσότερο από την αύξηση που ανέμεναν οι επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από το πενθήμερο ανοδικό σερί, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε απώλειες 2,3% ή 0,57 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 23,99 δολάρια/βαρέλι, ενώ η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις, με την τιμή να φτάνει μέχρι και τα 22,5 δολάρια/βαρέλι, πριν ανακάμψει.

Απώλειες κατέγραψε και η τιμή του ευρωπαϊκού Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να σημειώνει πτώση 4% και διαμορφώθηκε στα 29,72  δολάρια/βαρέλι.